به نقل از خبرگزاری فارس رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه طی ابلاغیه خرید و مصرف هرگونه مواد پلاستیکی یکبار مصرف در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران ممنوع شد گفت: پلاستیک با ماندگاری حدود ۳۰۰ سال یک ماده تجزیهناپذیر محسوب میشود که باید از چرخه تولید و مصرف حذف شود.
به گزارش خبرنگار فارس، علی محمد شاعری با اعلام این مطلب اظهار داشت: با توجه به تأثیرات مخرب بلند مدت زیست محیطی ظروف پلاستیکی دیرتجزیه پذیر، خرید و استفاده از این محصولات باید متوقف و نسبت به جایگزینی آن با محصولات زیست تخریب پذیر اقدام شود.
وی با بیان اینکه حذف کیسه ها و ظروف پلاستیکی در دستور کار شهرداری تهران است افزود: طی ابلاغیه ایی به تمامی مناطق ۲۲ گانه،معاونت ها، سازمانها، ادارات کل و واحدهای ستادی ، خرید و مصرف هر گونه مواد پلاستیکی یکبار مصرف ممنوع گردید.
به گفته شاعری در ماده ۳۸ احکام برنامه عملیاتی ۵ ساله دوم ، شهرداری تهران به استفاده از وسایل بسته بندی و ظروف تجدیدپذیر و سازگار با محیط زیست در فضاهای عمومی شهری و ساختمان ها و تأسیسات تحت مالکیت شهرداری و در راستای استقرار استاندارد بین المللی ISO14001 ملزم شده است .
وی با اشاره به مضرات ظروف یکبار مصرف و استفاده بیش از حد برخی شهروندان از این ظروف گفت: استفاده از ظروف یکبار مصرف برای غذاهای داغ ، سرطان زاست و باید با مشارکت یکدیگر ظروف یکبار مصرف را از زندگی حذف کنیم.
شاعری تصریح کرد: پلاستیکها، ظروف و انواع دیگر مواد پلیمری دور ریخته شده، علاو بر مشکلات زیستمحیطی، مشکلات بهداشتی و اجتماعی ایجاد کرده و عوارض اقتصادی فراوانی را نیز به همراه دارند.
وی عرضه رایگان کیسه پلاستیکی در مراکز خرید و درخواست کیسه پلاستیکی بیش از کالای خریداری شده توسط شهروندان را عادتی نادرست دانست و گفت: تغییر فرهنگ الگوی مصرف شهروندان از کیسه هایی با قابلیت استفاده مجدد همچون کیسه های پارچه ای و پاکت های کاغذی به جای کیسه های پلاستیکی از موضوعاتی است که باید به طور جدی دنبال شود.
شرکت تعاونی دانشبنیان نوآوران بهینه کار یزد شرکتی است دانشبنیان که فعالیت تحقیق و توسعه و پژوهش خود را از سال ۱۳۸۵ در زمینه صرفهجویی در مصرف آب و انرژی، حفظ محیط زیست و بهداشت آغاز نموده و از سال ۱۳۹۰ واحد تولیدی خود را با هدف تبدیل ایدهها، ابتكارات و نوآوریهای به تولید و مشاغل پایدار، همافزایی علم و ثروت، تجاریسازی تحقیق و ابتكار در زمینه صرفهجویی آب و انرژی، حفظ محیط زیست و بهداشت ، توانمندسازی دانش آموختگان به منظور ورود به فضای كسب و كار و همچنین حمایت هدایت و سمتدهی به نوآوریها در جهت تولید فناوریهای برتر راهاندازی است.